Onsdag !

Som vanligt går det bara bra för barnen på dagis. O dom blir alltid lika glad o se mig när jag kommer o hämtar dom. Så det känns mycket bra. Kul att det funkar o att dom trivs. Sen tycker jag att det är väldigt bra personal oxå. Så det är bara positivt !!!!

Idag hade Frida målat på dagis. Hon hade sett ut som värsta "picasso" när hon stod o måla på papperet på målarstativet. (De e bra sa jag .......Frida blir en berömd konstnär o försörjer sin mor o far......hihi.....)

Efter att vi hade käkat middag jag o barnen, så for vi o köpte Ljung o några silverekar. Sen begav vi oss till graven o plantera ljung. Så nu är det fint där. Ska ta med gravlyktan o tända ett ljus nästa gång.
Sen när vi kom hem så plantera jag Ljung o silverekar i blomlådan utanför köksfönstret....det blev en liten "färgklick" så här i hösttider.


Kram kram alla vänner!!!

                                    

Helgen som gått !!

I fredags va barnen på dagis ifrån 9.30-15.30. Jag hade varit så duktig o klätt på dom för att vara ute på en gång. Och när vi kom dit så va det inte en kotte ute. När vi kom in var fröknarna i full gång med att pyssla på och byta gardiner. Så det var bara att klä av dom alla kläder igen :-)
Jonas hämtade dom när han slutade. Och allt hade gått bra. Dom hade sovit som 2 ljus båda 2. Hampus i spjälsängen o Frida på en madrass på golvet med Bamse.
Kvällen blev mkt lugn.....Tog det lugnt efter en arbetsdag!

I lördags så blev det först en god frukost tillsammans. Innan vi tog o duschade allihop. Och fixade i ordning oss för att åka till Inger i Utansjö. Hon hade öppet hus för hon fyller 60 år på tisdag.
Så vi sammanstrålade med farfar o Dessan. Där blev det en hel del folk o mycket god buffe mat o efterrätt.
När vi kom hem så fixade Jonas i dataskrubben o jag o Frida myste o kolla på film o Hampus vila. Vid middagstid så beställde vi pizza. Sen blev det en mycket lugn kväll.

I söndags blev det först lite familjemys i sängen innan vi klev upp. Efter det gick vi ner o åt lite frukost för att därfefter göra oss klara för att åka till birsta en sväng. Det var en del som skulle inhandlas bland annat till dataskrubben.
Och på barnens hus blev det en Bamsefilm, Bamseglas(=plast),Bamsetallrik, Bamseunderlägg. Frida blev helt exstas när jag gav henne underlägget.
Tänk att man kan va så galen i Bamse.......... 

                             
Idag har dom varit på dagis mellan 8-11. Idag hade dom varit o plockat äpplen o Frida hade varit så duktig o gått hela vägen dit. Men tebax hade hon fått åka vagn med lillebror. När vi hade käkat lunch tillsammans så blev det sovtajm. Hampus va jättetrött men Frida låg vaken i vanlig ordning.
Medans dom sov så fortsatte Jonas i dataskrubben o jag stack i väg o handlade.
Kl.14.30 var det dags för BVC besök för lilleman. Då fick vi träffa våran nya Bvc sköterska. Våran förra har slutat. Tragiskt men sant. Hon va guld värd. 
Strax efter 17 så åkte vi ner till Jonas på jobbet med matlåda.
Nu ligger dom små liven o sover o jag tar det lugnt. Ska strax kolla på Idol.

Kram kram alla vänner!!!!


Bilder !!

Bjuder på 3 bilder från i tisdags..............


Frida passade på att roffa åt sig hela tallriken med alla köttbullar :-)
När inte vi såg. Men den byttes ganska snabbt ut mot hennes tallrik köttbullar, pressad potatis, brunsås o lingonsylt. Hon älskar verkligen "bullar" den här tjejen !!!!


Hampus kör sin bobby car polisbil för första gången.
Han tog sig faktiskt framåt oxå med hjälp av fötterna.






Syskonmys i vagnen. Här är vi ute på kvällsprommis, jag o barnen.



Idag har det gått bara bra på dagis. Hampus skulle få prova o rita sin första teckning på dagis. Men han va inte ett dugg intresserad sa dom. Just nu så vilar dom. O sen när vi har käkat middag så ska vi åka o bada hea familjen på badhuset. Mysigt mysigt!!! har ju varit babysim imorse så det är ju lite varmare i vattnet idag. Härligt!!!

Imorron ska jag ut o joba mellan 10-18 så då ska dom få vara på dagis 9.30 -15.30. Ska bli kul o se hur det går.Jonas får hämta när han slutar arbetet.
Ja dom lär väl vara jättetrött då jag kommer från jobbet vid 18 tiden. E ju bara vana 3 timmars dagar nu.Men de går nog bara bra!!!!Kul o komma ut o jobba ialla fall.

Kram kram alla vänner.


Onsdag !

Ja imorse hade man morgonpigga barn. Behövde inte väcka nån då. När jag höll på att göra iordning Hampa så ringde telefon, klockan var då 07.20......hm tänkte jag vem ringer den här tiden. Men då var det Pelletsbilen som ringde o sa att han va på väg till oss för att lasta av 5 pallar pellets.
Så då bar det iväg ut o ta emot han o sen in o göra iklar barnen o iväg till dagis.

När vi kom till dagis var det jättelugnt. Lite nedsläckt i lillhallen o 2 tända ljuslyktor som hängde i taket. Och inne i stor hallen så spelade dom lugn musik. Mysigt värre här. Och än så länge var det bara en kille där. Så nu var dom 3 st. Men det skulle komma nån fler oxå.

När jag kom hem passade jag på att dammsuga o torka golven. Och vid 9.30 så kom sotarn. Allt va så bra sa han!!!Skönt o höra.
Sen bar det iväg o hämta barnen vid 10.45. Dom blir alltid lika glad o se mig. Kul!!!
 
Därfter begav vi oss hem för lunch o sovtajm. Medans dom sov fixa jag o sota pannan o fyllde pellets. Men när jag var klar med sotningen o hade duschat. Så låg Frida fortfarande vaken i sängen. Så jag tog med henne upp till våran säng. Så hon ligger o kollar på barnprogram o myser med Bamse.

Idag ringde även Dollar o ville att jag skulle jobba på fredag kl.10-18. Absolut fixar de ja!!!!Så då ska barnen vara där 9.30-15.30. Så jag lämnar o Jonas hämtar. Så då blir det både lunch o sovning. Ska bli kul o se hur det kommer att gå.

Nä nu ska jag mysa med Frida.

Kram kram alla vänner!!!


Ny vecka......

Jahapp då var ännu en helg över.......i lördags morse började vi dagen med att käka en god frukost tillsammans hela familjen. Mysigt mysigt!!!! Sen gick Jonas upp o fortsatte o tapetsera i klädkammaren. Till sin hjälp hade han Frida.  Som även passade på att kliva på en ny limmad tapet då pappa inte såg.
Medans for jag o Hampus iväg o handlade lite grejjer inför kvällen som väntade.
Mina Dollarkamrater Fredrik, Angelica o Leif skulle ju komma förbi o käka tacos , drick gott o spela wii. Det blev en mycket trevlig kväll de :-)
Jo farfar o Dessan tittade ner med släpvagnen medans Jonas va o träna oxå. Så då blev det fikastund med äppelkaka :-)


 Fredrik spelar Guitar Hero o Angelica kollar .


  En koncentrerad Leif prova Guitar Hero för första gången.

                            *****************************************************   

Söndag förmiddag blev rätt lugn. Jag passade på att dammsuga o plocka ihop efter besöket på lördagkvällen. När vi hade käkat frukost så for vi in på Dollar för att käka städgrejjer åt syrran. När vi kom hem så stack Jonas iväg o träna o jag gav barnen lunch o la dom för lunchsovning.
När Jonas kom hem så gjorde vi oss klara för att åka på middag hos mormor o morfar i Lånsgele. Det blev god mat o surrade en del. 
Innan vi for hemåt till Kramfors så for vi förbi moster i Sollefteå. Där blev det surr  o fika. Så klockan va nästan halv 8 innan vi va på väg hemöver. Innan vi for så fick Frida en Bamsekockmössa o grillvante av moster. Frida blev superglad.
Sen bar det iväg hem o lägga ner 2 trötta barn.

                            ***************************************************

Ja då var det en ny vecka igen då !!!!Måndag
O ja som trodde att barnen skulle va trötta imorse, men inte då. Halv 7 va dom vaken. 30 min före väckaren. Så då var det bara att gå ner o fixa välling.
När Frida klev ur sängen så hitta hon sin Bamse grillvante........sen ropa hon på mig. "Mamma huve, mamma huve" o så klappa hon sig på huve. Hon skulle ha sin kockmössa då. Så hon sprang runt med vanten , mössan o bamse trosor imorse

O när jag lämna dom på dagis så hann dom knappt säga hej då förrän dom va inne i lekrummet o lekte. Frida bara titta på mig när jag gick.
när jag kom o hämtad dom vid strax före 11 tiden så kom en av fröknarna o berätta att hon hade ramlat inne. Så hon hade fått en bula o blåning i pannan. " Men de e väl ingen fara sa jag" E ju sånt som hör till. En av fröknarna hade kylt efter att hon ramlat så de va inte så farligt stor bula.

Så nu ligger mina små busungar o vilar.



Frida i sin kockmössa.

 
Frida visar upp grillvanten. Tack moster för vanten och mössan !!!!

 
Barnakenfisen Hampus :-) !!!!!!


Kram kram alla vänner !!!!


Fredag !

Ops.....igår blev det inget blogginlägg. Men skriver idag istället om igår :-)
Igår va Hampus o Frida på dagis i vanlig ordning. Frida hinner knappt vinka åt mig i fönstret numera. Hon springer iväg o ska börja o leka så fort jag klätt av henne. Kul att dom trivs !!!
 Sen va vi o hämta dom till strax före 11. O då fick Hampus o Frida med sig en låda med pannkakor av mattanten. Hon hade gjort för mycket smet. Kan vara bra att farfar känner mattanten ibland ......hihi.
Så när vi kom hem blev det pannkakor o sylt. Barnen höll på att äta ihjäl sig tro ja. Dom käka 2 var. Tack tack Ulla för pannkakorna!!!!
Sen blev det sovtajm.........
Medans fortsatte Jonas uppe i klädkammaren. Och jag gick ut o tvätta bilen. När jag va klar me de så gick jag på baksidan o röjde av gräset ner mot ån. Välbehövligt !!!
När Jonas åkte o jobba ringde jag till mamma, pappa o syrran o kolla om vi skulle träffas o käka surströmming.
Så det blev till att styra kosan mot Långsele när vi var klara jag o barnen.
En mycket trevlig middag; Potatis, surströmming, gräddfil, lök o tomat. mmmm inte helt fel de inte!!!!
Sen vid 19 tiden bar det iväg hemöver för att lägga barnen som va jättetrött. Dom ha varit vana att lägga sig senast vid 19 nu när dom ska upp tidigt. Så dom va rätt slut nu.

************************************

Ja då var det helg igen då!!! Veckorna bara springer iväg nu känns det som. Snart vinter o kyla ute. burr, burr....Medans barnen va på dagis idag så började vi med att tapetsera i klädkammaren. vid 10.40 så begav vi oss för att hämta kidsen. Som i vanlig ordning blev väldigt glada över att se oss. Efter de åkte vi hem o käkade lunch. För att därefter åka ner till Härnösand på Coop Forum o storhandla. Eftersom det egentligen var sovtajm för barnen så passade  Hampus på att ta en tupplur i bilen på väg ner. Så han missade Bamse filmen jag hade satt på åt dom. Men inte Frida tro ja....... Men på vägen hem så somna Frida, hon sov även en stund när vi kom hem.

Väl hemma igen så passade vi på att städa ur kylen innan vi lastade in de varor vi hade köpt. Sen fixade Jonas middagen; Ris o korvstroganoff. Mums.....de blev jättegott. Efter middagen så for Jonas o träna med 2 kompisar. När han kom hem så fick han ta hand om duschningen av barnen. Så hann jag o dammsuga en sväng medans.

Det var våran dag i korta drag :-)

 

Ha det så bra

Kram kram alla vänner !!!!


Onsdag !

Ja i morse hade man 2 rätt trötta barn.
Hampus vaknade när jag kom in med lelle strax efter 07.00. Men Frida fick jag väcka. Så strax före 08.00 begav vi oss emot dagis. Frida blir alltid lika glad då hon ser dagis :-)

När jag kom hem så kollade jag runt på nätet en stund. Sen gick jag ner till köket o städa ovanpå köksskåpen. Och sen städa jag skafferierna ovanpå kyl o frys. Det var väl behövligt alltihop. Skönt när det var gjort.
Efter de så fikade jag o Jonas lite innan vi begav oss till dagis för att hämta dom små liven.
När vi kom dit var dom ute, Hampus satt o lekte med en lastbil o Frida höll på i sandlådan med skottkärran.
Sen for vi på affärn o handla lite grejjer.

Väl hemma igen så blev det lite lunch innan sovningen. Och Hampus hade ju varken bajsat igår eller än idag, så jag provade att irritera han lite. Dock utan resultat. Så då blev det en dos klyx. Sen la vi ner dom i sina sängar. Men jag märkte att han hade ont i magen. Gick dit efter en stund o tog upp han o masserade magen otryckte benen mot magen. De som kom då va mest pruppar. Men efter en liten stund så la jag han på skötbädden o irriterade lite me termometern o då kom kalaset. Efter det somnade han som en stock i sängen och har nog sovit i snart 2 tim. Stackarn !!!
 När jag hade lagt dom va jag ut o frisera lite buskar...........

Ska ta o väcka dom snart  så dom inte sover allt för länge. Sen blir det middag; Köttbullar, makaroner o brunssås.
Vi ska åka ner på jobbet med en matlåda åt Jonas till 17.15 oxå.

Ha det bra!!!
Kram kram alla vänner!!!

Tisdag !

Idag var det dags för dagis igen........

Skjussade dit dom till kl.8.00. Sen for jag hem o passade på att dammsuga o sen tog jag det lite lugnt. O vid 10.30 så cyklade jag o Jonas bort o hämtade dom små liven. När vi kom dit var dom ute o lekte med barnen.Frida ropade högljutt på pappa när vi kom cyklande.

Så vi cyklade hem o käkade lunch, Jonas fixade middagsmaten o jag diskade. Sen blev det sovtajm för Hampus o Frida. Hampus somnade ganska snabbt men Frida tro ja inte sov nånting. Hon låg mest o surra med Bamse o alla andra nallar i sängen.

Vid halv 3 så for Jonas o jobba. Vi tog lite äpple innan vi stack iväg på Dollar för att köpa toabal, sköljmedel, toaborstar m.m.
När vi kom hem käkade vi middag; Spaghetti o Skinksås.

  
Hampus fick käka själv. Och nog fick han i sig det mesta av maten.
Men kladdigt blev det........ :-)

    
  

 Efter maten skulle jag göra Morots o Kanelmuffins. Men kom på mitt i bakningen att jag inte hade nå Kanel så det fick bli muffins utan kanel :-(
Vid halv 6 så kom min kompis Camilla förbi med hennes knoddar; Noel o Signe. Så då klädde vi på oss o gick ut o gunga o lekte i sandlådan. Härligt för dom o få leka av sig en stund innan dom skulle in o sova för natten.
Här kommer några bilder av uteleken........

                             
 Frida o Noel leker i sandlådan.




                             
       Hampus leker i sandlådan.





Hampus gungar.







Glöm inte att kolla min sida på pixbox.........lite nya bilder där oxå!!!!

 

Kram kram alla vänner !!!


Lite bilder från Måndagen




Hampus har satt sig i trappen själv.

 



Hampus på väg upp till 3e trappsteget.





Frida(allvarlig o trött) och Hampus (go o gla).



Mer bilder finns på pixbox.   (lillcissi83)


Måndag !

Ja då var det en ny vecka igen ! Usch va tiden går fort......snart vinter igen.

Ja som ni ser så skrev jag inget igår. Men tänkte berätta lite kort vad vi hade för oss igår..,..........
Vi va uppe vi 9 tiden. Vi började med att käka frukost o sen så bestämde vi oss för att åka iväg o hälsa på Peder, Carro o Emil. Dom hade kaffe hemma men inge fikabröd. Så vi plockade med oss en bullpåse:-)
Så det blev lite fika o barnen lekte lite. När vi tänkte fara hem vid lunchtid så frågade Carro om barnen ville ha köttbullar o mos för Emil skulle ju käka lunch. Ja de tror jag säkert att dom vill sa jag. Så då fick barnen lite lunch innan vi for hemöver.
 Sen for vi hem o la Hampus o Frida. Jag o Jonas pysslade på med lite av varje medans dom sov. Sen när Hampus vaknade så tog jag med han o for o handla lite. Sen var det dags för middag. O lite senare va vi förbi hos Niklas o Linda en sväng innan det blev läggdags för dom små.
Sen blev det rätt lugnt för min del. Kollade på tv o passade på att färglägga några Nalle puhbilder som jag tänkte rama in till barnens rum.

Men åter till dagens sysslor......
idag har dagis varit stängt pga. studiedag. Så innan lunch passade vi på att ta en cykeltur hela familjen in på affärn. Man får passa på när vädret är fint:-)
När vi kom hem så fixade vi dagens lunch; 

                                                    
                                                       Ugnspannkaka med Bacon !

Vilket blev mycket omtyckt hos barnen. Medans den va inne i ugnen så passade jag på att fixa middagen. Bestående av en paj med rökt skinka, paprika, sparris, svamp o broccoli.
Efter lunchen blev det sovtajm för dom små.

Efter middagen passade jag o barnen på att gå ut en sväng. Så det blev en prommis in på stan o hem igen. Inne på stan mötte vi Linda o vovven. Så vi gick tillsammans hemåt sedan. Skönt me lite sällskap. Det går så mycket fortare då:-)
När vi kom hem så fick Hampus o Frida duscha. Klädde först av Hampus o satte han i matstolen i duschen. Medans jag klädde av Frida så roade Hampus sig med att pinka in duschen. Det tyckte han va jättekul. Skönt o pinka i det fria ju..............
Efter duschen så blev det lelle o sovtajm. Så dom är utvilade för en stund på dagis imorron fm. (kl.08-11)

Kram kram alla vänner

Lördag !

Ja då var det helg då !!!
Min lördag bestod av arbete först o främst. Fast dock bara 4 timmar, 12.00-16.00.

Så efter att vi ätit frukost hela familjen tillsammans så gjorde vi oss i ordning för en prommis in på stan innan jag skulle gå o jobba. Va på stan o spanade på vinterdojjor till lilleman. Men alla va på tok för dyra. hade ingen lust att lägga ut 600-700 kr på skor till han. Fanns en billigare variant för cirka 350:- men
då va minsta storleken 22 :-( Vilket blir typ 2 storlekar för stort. Så vi får avvakta!!!! En vacker dag springer man på nått fynd :-)

Så slutligen gick vi in på dollar för att köpa sprayfärg till barnen eljeep som Jonas håller på att fixa i ordning. Tror att den kommer att blir riktigt fin :-)
Sen gick dom hem igen o jag började o jobba. Barnen hade varit så trött så dom hade somnat i vagnen på vägen hem. Hampus hade först tippa åt sidan o somna sittandes o sen hade Frida tippa mot Hampus o somna. Gullungarna mina!!!

Så när jag slutade så mötte Jonas o barnen upp mig för att käka pizza. Va ett tag sen vi unnade oss en pizza så idag blev det dagens middag.
Så när vi satt där ringde Farfar o Dessan o sa att dom tänkte titta ner på fika. Så då blev de lite fika när dom kom. Dessan hade med sig en påse med Kinapuffar, vilket blev poppis hos Hampus o Frida.
Så det slutade med att jag, farfar o Jonas satt o surra vid köksbordet och barnen o Dessan satt på golvet o lekte i barnens rum.
Så vid halv 8 åkte dom hem o det var läggdags för barnen.

Kram kram alla vänner. 

Mys mys !

Ja som ni ser så blev det ingen sovning för Frida efter dagis idag. Hon låg bara vaken i sin säng o snacka. Så hon och Bamse fick mysa i våran säng o kolla på tv istället.
Lillebror sov däremot 1  1/2 timme ute i vagnen !!!

FRIDA OCH "BASSE"


Fredag !

Dom så liven vaknade vid 07.15 imorse......Kännde mig lite seg då, men bara man kommer upp ur sängen så brukar det gå bra.

Vid 08.30 så spatserade vi mot dagis. Väl framme på dagis så blev Frida som vanligt glad när hon såg dagis. Hann bara komma in i hallen o få av hon jackan o kepsen så va hon inne i lekrummet med de andra barnen. Men Maggan ropade på henne att dom skulle vinka åt mamma i fönstret. Och då kom hon tebax o hoppade upp på bänken för att vinka. O Marianne höll i Hampus så han oxå kunde vinka.

Sen så gick jag hemöver o tog de lite lugnt för att gå tebax vid 11.15 cirka. Jag va där vi 11.30 ungefär men då satt dom o åt så jag väntade i hallen i cirka 10 min.
Dom blev som vanligt glad utav o se mig :-) Allt går så bra sa fröknarna. O dom hade ätit jättebra båda 2 idag. Maten idag bestod av grönsaker o sallader först sen blev det Lax, potatis o filsås.
Sen hade jag tagit me mig Bamse så Frida fick den då vi skulle gå hem igen.
Frida skulle ju absolut inte åka vagnen utan hon o Bamse gick HELA VÄGEN HEM. O hon va duktig för hon gick på sidan hela tiden. Annars brukar hon ju ska gå mitt i vägen.
Hampus satte jag fast i vagnen o så fick han tutten o filten sin. Tyckte att Hampus va så tyst på vägen hem. Så efter en kort stund så kollade jag dit så då hade han somnat sittandes i vagnen.
Så jag tippade bak han o la på han en till filt. Så nu ligger han ute o vagnen o sover. Han hade kört hårt idag på dagis :-)

Väl hemma så la jag Frida med Bamse i sin säng men tveksam att det blir nån sovning för hennes del.....Men hon får ligga o ta igen sig lite annars.

Så nu blir det en långhelg för Hampus o Frida för dagis har stängt på måndag. O på tisdag ska dom börja 08.00-11.00 så då blir det tidiga dagar.

Ha en bra helg.!!!!!
Kram kram alla vänner.......

Torsdag eftermiddag !!

När vi kom hem från dagis så la jag ner Hampus o Frida för att sova lunch.......Hampus somna ganska omgående. Men Frida låg o filosofera mest i stället för att sova. Men hon fick ligga ändå, så hon fick slappna av o ta igen sig lite efter dagis.

Strax efter 14 tiden så var det dags för mellis........Det blev äpple för båda men Frida fick physalis oxå. Hon gillar såna bollar! De trodde jag inte.

Vid 15 tiden kom Jonas hem från jobbet. Han började med middagen(Köttfärssås o spaghetti) då.Han hade lovat att han skulle fixa den idag.
Så jag passade på att hänga tvätten medans och barnen lekte för fullt.
När allt va klart så satte vi oss allihop för att käka.......mysigt!!! Hampus fick käka själv o Frida fick även idag prova o dricka ur en mugg utan pip o handtag. O de gick mycket bättre än igår. Duktig tjej!!!!!

Efter middagen gick Jonas o barnen ut på gårn för Jonas skulle slipa på huven till barnens eljeep. Så jag plockade ihop inne innan jag gick ut en stund med dom.

Väl inne igen så tog vi en dusch allihop. Hampus o Jonas fick börja sen gick dom upp o myste i soffan. Sen  duscha jag o Frida med Bamse(duschcremen o schampoo).
Sen blev det lite mys i soffan innan det blev lelle o sovtajm. Så nu ligger dom i sina sängar för natten.  För att vara utvilade inför en ny dagisdag. Dom verkar trivas bra på Uttern!!! Kul att det funkar bra...... :-)
 Nu ska jag ta o kolla på tv med Jonas.......

Kram kram alla vänner!!!!!!

Torsdag !

Det blev en tidig morron även idag.......Dom små vaknade vid 07.15. Jag kände mig lite seg då. Men dom verkade pigga o fulla av energi.
Så medans dom käkade lelle så passade jag på att sätta på en tvättmaskin. Sen var det ju morronsysslorna (fika,tvätta oss, borsta tänder, klä oss)innan det var dags för dagis 09.00.

Frida blir glad så fort hon ser dagis. Hon springer o skrattar ner för backen mot dagis.
Så de e ju positivt :-) !!!!
Även idag så brydde dom sej inte att jag skulle gå. Ja sa bara hej då. Och dom stod o vinka med fröken i fönstret. Inget grin!!!!!!

Så när jag kom hem så åkte symaskinen fram. Det var dags att ta tag i panellängderna som jag köpte för typ 2 v sen. För att ha i köket o matrummet. Dom har legat på micron sen dess........

Men nu sitter dom uppe......

Hämtade barnen till 11.30 ....Hampus bara skrattade åt mej då jag kom. Frida kom o krama mig. Dom är 2 dagarna dom ha varit själva så har dom inte ens frågat efter mamma eller pappa.
Dom hade ätit väldigt bra båda 2. Idag hade dom fått Kebabgryta o ris. De va något nytt för dom, åtminstone grytan. Men den hade gått hem hos båda 2. Frida hade även ätit en del gurka o tomat. Men apelsin som dom fick ute ville hon inte ha. Men man kan inte gilla allting.

Nu ligger dom o sover i sina sängar.........utvilade för att busa en del när pappa kommer hem:-)

Kram kram alla vänner


FRIDA !!!

Försökte o knäppa kort på Frida efter hennes besök hos hårfrissan idag. Men det gick inge bra!!! Sprang bara iväg.
Hårfrissan gjorde även 2 flätor efter klippningen. Sen fick hon lite rosa sprayfärg i håret.

Frida satt som ett ljus hela tiden! Fast hon va ju mutad med Tom & Jerry kex o bamsetidning :-)
                                              
FRIDA MED SIN KOMPIS BAMSE UNDER ARMEN. DOM FLYR FRÅN KAMERAN!!!!


ONSDAG !

Det blev en tidig morron idag......Lilleman vaknade vid halv 6. Så jag va ner o gjorde lelle åt han då. Sen somna han om i 1 1/2 timme. Men Frida vaknade vid 06.40 så då va jag ner o gjorde lelle åt henne. Sen så tog jag me henne upp så fick hon mysa i sängen o kolla på barnprogram.

Vid halv 8 gick vi ner för då va lilleman vaken. sen så var det morronsyslorna som fika, tvätta sig o klä sig för dagis. Sen så skjussa jag iväg dom till dagis till 9.00. Idag var det den stora dagen då jag skulle få lämna dom för första gången.
Otroligt nog så blev det inget grin......de trodde jag. Men Hampus o Frida o fröken Maggan stod i fönstret o vinka."Hej då nu ska mamma åka o jobba" o dom vinka bara när jag gick. Slog en pling då jag kom hem för att kolla att det var grönt.
O de hade gått bra! Dom hade kul o lekte med de andra barnen.

O idag var det en av tjejerna som fyllde 4 år så hon bjöd på tårta. Vilket var väldigt omtyckt av Hampus o Frida.
Efteråt hade Frida kramat tjejen o tackat för tårtan.

Imorse när jag lämnade dom så frågade Maggan om det gick bra att dom var till 11.30 så fick dom äta lunch oxå.
Absolut sa jag, inga problem!

Under tiden dom va där så hann jag med att dammsuga o torka golven, sätta på en tvättmaskin, duscha o handla.

Så strax före 11.30  så var jag där. Men då satt dom o käka (Biff, potatis o sås o grönsaker) så jag väntade ute i hallen tills dom va klara. Det hade gått mycket bra sa Maggan. Så samma tid imorron oxå sa hon, så får dom äta då oxå. Då skulle det bli Kebabgryta o ris.

Nu ligger dom o vilar innan vi ska åka till Frissan vid 14.30. Frida ska få frisera sig lite......forma till någon frisyr.

Kram kram till alla vänner.




TISDAG!

I morse gick jag ner o tog en härlig morgon dusch vid 07.20. Trodde att barnen skulle ha vaknat då jag va klar, men inte då!!!
Så jag gjorde "lelle" o gick in till dom. Frida tittade upp o såg lelle flaskan o då högg hon den rätt fort. Hampus fick jag peta på flera ggr innan han vaknade.

Medans dom käkade så passade jag på att tömma diskstället. Sedan var det dags för att klä sig för dagis. När vi va klara så traskade vi iväg bort till dagis till 9.00.  Väl inne på dagis så han jag knappt ta av dom ytterkläderna innan dom skulle börja o leka.
Så det blev lek inne i 30 min typ sen så var det utelek som stod på tur.
Då frågade jag en av fröknarna om jag eller dom skulle klä dom. Men då fick jag till svar att det fixade dom. O jag fick stanna inne medans.
Frida protesterade först för hon såg att jag stannade inne. Men då fick hon ta med nalle puh nallen ut. Så då blev hon glad. Sen så fick hon köra en barnvagn ute.

Så hon körde runt huset ett ex antal varv under tiden dom va ute. Sen när barnen skulle gå in så var det dags för oss att gå hem. Så dom kom 2 av fröknarna o gav ett stort plus för deras ytterkläder. Kanonbra kläder tyckte dom !!! Hampus o Frida blev jätteglad då dom fick se att jag kom ut :-)

Sen bar det väg hemöver för lunch o sovstund. Frida började o skulle gå men till slut fick hon sätta sej i vagnen fastspänd. för hon va så trött!!!!
Väl hemma blev det korv o makaroner o därefter sovstund.

O imorron ska dom vara där själva, ska bli kul o se hur det gå!!!! Men de får ni höra imorron!

Kram kram alla vänner 

RSS 2.0