Då var det fredag igen då!!

I måndags va jag in o snackade me Ingela på Dollar.....ang.arbete nästa vecka. Hon tyckte att vi skulle köra på då oxå. Så då blir det jobb mån-tors 7-14 o fredag 7-16. Kul kul......
I onsdags styrde jag fram lära gå vagnen åt Frida på golvet. Men hon va inte så intresserad av att ställa sig upp med den. Utan hon skulle sätta nallar o grejjer i vagnen istället.

Men igår morse förvånade hon mej. När jag höll på att klä mej så vände jag mej om.......o vem är det som har ställt sig upp o gått me vagnen......"jo proppfia"
Men hon hade ju kört fast mot spisen o då tog hon tag sig i spisen istället. Då va jag dit o vände på vagnen. Så den pekade ut mot hallen. Då stod hon o funderade ett tag först men till slut så bar det iväg mot skafferiet. O hon jublade o va glad.
Sen va hon på g......Hon gick tills det tog stopp o sen vände jag vagnen. Men till slut blev hon trött o då fick hon lunch.....PANNKAKA.
Sen blev det sovning.....Lång sovning blev det för henne. Det tar på krafterna o vara sjuk. Men nu är hon rätt bra. Börja komma tillbax tills sitt rätta JAG.

När jonas kom hem från jobbet så for jag o Hampus iväg på apoteket, BVC, konsum. Nu vägde lilleman 6880gr o hade växt 2 cm till på 1 1/2 vecka.....
Efter att vi hade käkat så kom Lars o Tina på fika. Dom va bjuden på Hampus dop men kunde inte komma. Så Hampus fick en dopgåva i efterskott. O så fick Frida ett paket oxå.
Dom fick varsin sparbössa med en massa mynt i. Frida en som såg ut som en katt o Hampus en fotboll. Sen fick Hampus en munkjacka o ett bar brallor i ljusblått.
Så medans jonas fixade fika så busade Frida på golvet o visade både pappa , lars o tina att hon kunde gå med vagnen, Duktig tjej.!!!!
Sen blev det fika uppe i tvrummet. O när det blev reklam på tvn så fick man inte sitta ivägen för Frida. Gillar reklam.
Sen blev det lite bus i soffan innan lars o tina for hem.

Resten av kvällen blev lugn...........

Ja o då var det Fredag igen då......Ännu en vecka har gått. O vi kommer allt närmare vintern o julen!!!!:-)mysigt

Nu ska jag försöka få Frida att sova lite. Så hon orkar med dagen. Hon har nog legat i sängen i närmare 1 tim utan sovning......Till slut lär hon väl somna av ren utmattning.

Ha en bra helg alla nära o kära. KRAM KRAM


 Hampus på köksgolvet!!!!

 Hampus vilar lite.....




Ett tag sen sist jag skrev nu!!!

Ja nu var det ett tag sen sist jag skrev.......Men jag ska försöka summera veckan som gått!!!


Förra lördagen så var vi till Sollefteå o hälsade på Stina, Jonas o Ella. Först gick vi på Höstmarknaden med dom. När vi kom tebax till dom blev det fika, lek, middag. O så klippte Stina min kära sambo. Han började nämligen se lite vildvuxen ut i huvudet. O fin blev han.




Frida har hittat pianot hos Nilssons......


På söndagen ringde vi o bjöd ner momma o moffa o gammelmomma på mat. Så innan dom kom tog vi en prommis fram på affärn o handlade. Frida o Hampus somnade båda 2 i vagnen. Till middag gjorde Jonas en tacopizza......supergod. Sen blev de fika efteråt.
Sen blev det en lugn kväll. Jag laddade för en jobbarvecka på dollar.

Måndagen o tisdagen gick jag o jonas om varann. Jag jobbade 7-14 o han 15-00.30. Så då fick han vara själv med barnen på förrmiddagarna. Så när jag kom hem så for han typ......
O på tisdagen innan han for så funderade han på att ta ledigt ons o tors. Dom hade så lite körning nu. Så då ringde jag till dollar o sa att jag kunde gå till 16 både ons o tors istället.

Så då fick jonas 3 hela dagar själv med barnen.......O va nyttigt att karlarna får känna på hur det är o vara själv på dagarna med barnen. O de hade funkat så bra för dom. O på fredagen hade dom packat ihop blöjor , mat, ombyten o promenerat upp till emil o Pedde. Sen när jag slutade så for jag hem o hämtade Hampus bilstol. O så for jag o hämtade jonas o barnen hos Pedde. Därefter for vi o köpte blöjor på koppra o på vägen hem beställde vi pizza.

På lördagen så packade vi ihop lite grejjer o begav oss till Sollefteå till gammelmomma Signe. För att hjälpa henne o kratta gården. Så vi var ett helt gäng ( vi, Signe, Annacarin, jessica, Bergmans) som kratta o fort gick de. Därefter gick vi in o fika. Senare så kom momma o moffa dit. Sen blev det middag. annacarin hade gjort en jättegod köttgryta.
efter middagen så for vi till dessan. Josefine o Fredrik( =Hampus gudföräldrar) va nere o ville kramas med barnen lite. O så skulle vi gratta Farfar o josefine som fyller år på torsdag. Så det blev sent innan vi väl va hemma.

Söndagen blev väldigt lugn......frida hade fått nån släng av magsjuka. För dagen innan så blev de 3 diarreliknande blöjor. så vi fick duscha av henne vid blöjbytena. O imorse kräktes hon upp Lell (=vällingen). 
Så jag gjorde vätskeersättning. Sen va jag o köpte salta chips, majsvälling, Mer o blåbärssoppa.
efter de så började Jonas o baka kanelbullar....

Idag har det varit en lugn dag inne. vill inte gå ut nått när Frida e hängig. Idag har hon fått i sig en del majsvälling o en banan o en del vätske ersättning. Ska få prova lite mos o varmkorv till middag.Så får vi se hur de går.
När jonas kommer hem ska jag fara o köpa Dumlegodis. Tänkte göra dumlemuffins:-)

Ha de så bra, alla nära o kära. Puss o kram


 Frida nyper Hampus i näsan.



Torsdag & Fredag!!!

Våran torsdag blev väldigt lugn........Vi höll oss inne. Det var dels så dåligt väder ute, sen så skulle sotarn komma nån gång mellan 11.00 o 13.00. Men strax efter 11 dök han upp.. Så han klättra upp på taket o sen kolla han pannan nere. Allt såg så bra ut :-)

Innan Frida skulle käka lunch så fick hon leka av sig i köket en stund. Hon passade även på att gå igenom skafferiet. O då hittade hon ströbröds paketet som hon vände upp o ned på........


                                                                         Frida kollar in högen med ströbröd........

Efter att Frida hade käkat lunch så var det sovtajm. O lillebror somnade efter en stund i babysittern. så då passade jag på att dammsuga o torka golven i hallen,köket o matrummet. det behövdes!!!
För övrigt så blev det en mycket lugn dag..................
När vi hade käkat middag så for jag på affärn o handlade. Och på kvällen blev det mys mys i soffan innan Frida skulle sova. Jag fixade grönsaker o dipp. Hade skurit upp lite äpple åt Frida. Hon va lite skeptisk till en början men sen ville hon ha och rätt var det va så tog hon nån bit själv oxå. "Långa armar har hon"

Idag har vi varit på Öppnis. PÅ fredagar är det från nyfödd upp till 1 1/2 år. Så vi for dit till 10.30 ungefär. Lagomt till sångstunden. Jag satt i ringen med Hampus o Frida for runt på golvet o spanade läget när alla sjöng. Passade på att kolla i korgen där alla skallror o instrument fanns.
Efter sångstunden så fick dom leka .........Hampus fick göra fotavtryck, de gick jättebra. Ska hämta dom till veckan.
Frida brydde sig inte att jag var där. hon skötte sig själv. Jag skulle gå o väga Hampus inne på bvc. Jag ropade på Frida när jag skulle gå , men hon brydde sig inte. Så personalen där inne tittade till henne medans jag gick iväg o det hade gått hur bra som hellst. Känns verkligen skönt inför dagen då det är dags att lämna henne på dagis.
När jag hade varit på bvc så fick Frida käka lunch,.......Köttfärssås o makaroner. Gott gott!!!!
Sen lekte hon vidare.......Brydde sig inte att jag o Hampus var där ......hon lekte med barnen o sig själv. O när vi skulle fara hem vid 13 tiden då dom stängde. Så ropa jag på Frida att vi skulle fara. Men då va hon så inne i skorna o skohyllan. Så en ur personalen bar henne till vagnen som stod i vagnhallen. Tack tack......

Väl hemma så fick de bli sen sovtajm för dom .........somnade ganska på en gång båda 2!!!!!!!

                                     Hampus fotavtryck !!!!! Undra om det blir ett par 42or som pappa sin??



                                                                        Hampus tar det lugnt i babysittern !!!!!


Tisdag!!!

Idag var det mamma o babygympan i Sollefteå, men det hoppade vi över idag. Det blev istället en lugn morgon......
Så framemot halv 12 så gick jag o barnen på en prommis. Både Hampus o Frida va rätt trött när vi gick hemifrån o inpå stan. Frida som knappt  bruka somna på vägen hem. Somna före Hampus på vägen in på stan. Sen sov hon hela vägen hem o säkerligen 1 timme hemma i vagnen. Hampus somnade strax efter Frida o sov oxå när vi kom hem.

När dom sedan vaknade strax efter kl.14 så blev det käk för Hampus o mellis för Frida. Och vid 14.30 så kom en tjej ifrån kyrkan o hälsade Hampus välkommen till värden. Och så fick han en gåva.....en liten tavla. O så informerade hon om kyrkans aktiviteter för barnen.
Strax efter att hon farit så kom Jonas hem. Då va hans arbetsdag över.

Då käkade vi tillsammans, jag, jonas o Frida. Hampus tog en tupplur. Efter lite mat o mys i soffan en stund så blev det dags för bad. O de verkade vara tröttsamt för resten av familjen. Alla utom jag har somnat.......Så här sitter jag ensam vaken:-(



                        Syskonmys i vagnen !!!!!!



                 Sover skönt i vagnen båda 2 !!!!
                


Helgen som varit!!!

Tidigare i veckan fick jag veta genom en kompis att Dollarstore behövde extrafolk. Så jag var dit o snackade med chefen.
Så i fredags stod väckarn på 05.30.....pip. Mellan  kl.7.00-16.00 var det dags för arbete. Känndes skönt att jobba lite faktiskt. Lite miljöombyte!!!Nog för att man älskar sina barn men det var faktiskt skönt att komma hemifrån en hel dag. Träffa lite folk.

Så på dollar fick jag mig en tshirt så man kännde sig som en i gänget. Sen blev det städning av gången med handdukar o kalsonger. Oj oj vilken röra !!!!Men bra blev de. Sen blev de fikarast. Därefter blev det varupåfyllning resten av dagen med ett kort break för lite käk vid halv ett. Innan jag slutade för dagen så pratade jag med chefen om dagen o kommande dagar. Så nästa vecka ska jag dit igen o jobba. Så jag jobbar förrmiddag o jonas jobbar eftermiddag.

När jag hade slutat så for jag till Jonas o barnen som var hos hans jobbarkompis Pedde o hans grabb Emil. Dom hade varit ute på en prommis, spelat nintendo wii, fikat ..........Sen for vi o handla. Det blev Tacos o en cider senare på kvällen. Gott gott.!!!!
När jonas o pedde o barnen hade varit ute på prommis så hade dom hämtat ut "Kåvepenin" (Penicilin) till Hampus. Han hade en bakterie i näsan efter all förkylning o skit.

På lördagen när vi hade vaknat, fikat, duschat o klätt oss, bar det i väg till mormor o morfar i Långsele.  När vi kom fram så sov barnen i bilen. Men  Frida vaknade när vi skulle in. Hampus  sov en liten stund i bilstolen inne.
Sen blev det  fika o så tittade vi på filmen från Hampus dop. "Tack tack för att du filmat morfar kram kram Hampus!!! "
Lite senare blev det god mat.....mormor gjorde en köttfärsgratäng med färs, skinka o mos....mycket gott. Tyckte frida oxå!!!
Efter fika, film, mat o surr så bar det iväg mot kramfors igen. Det blev en lugn kväll hemma.

Söndagen vaknade man av att man trodde att huset skulle blåsa bort .......ett jäkla blåsväder med regn var det ute.
Inget roligt väder att vara ute i, så vi slog en pling till Pedde, emil o carro för att kolla om dom hängde med på badhuset.
Så senare på dagen efter lunch o sovning så blev det bad.
Första badet på badhuset för Hampus. O det gick mycket bra......Vi satt i bebisbassängen.Han va nog i vattnet närmare 30 min.....Sen blev det käk för han. o så fick han mysa i bilstolen medans syrran o emil fick bada lite till.

Det blev en mycket lugn kväll hemma sedan......

Ja de va våran helg!!!!


                          Momma med sin lillprins!!!!

Lillprinsen
                             Lillprinsen våran!!!!!


                       Hampus på badhuset !!!!


     Hampus o Frida i bebisbassängen på badhuset!!

 

                    Hampus, Frida o Emil badar!!!


Välkommen till min nya blogg!

Ja då har man skaffat sig en blogg!!! ska försöka ta mig för att skriva lite emellan blöjbyten, matning, sovning,prommisar,lek o arbetet.
Så nära o köra kan läsa vad vi gör om dagarna :-)
Kram kram till er alla så länge!!!!

RSS 2.0